Sluiten

Categorieën

Filters
  Rekenhulp ≫

   

  Bekijk hier het soortelijk gewicht/m³ per steensoort.

   

   

   

  Totale oppervlakte: 

  Totaal hoeveelheid in ton:  ton

  Totaal benodigde hoeveelheid: 

  kg

  Aanlegtips voor je grind/split op Siergrind33.nl

  Op deze pagina geven we je graag enige advies die in het algemeen worden toegepast in de aanleg van een tuin, oprit of perk. Hou altijd rekening met dat dit richtlijnen zijn en iedere situatie anders kan zijn. Denk hierbij aan type grond, grondwater en eigen gevoelsmatigheid. Twijfel je? Neem gerust contact op met een van onze adviseurs.

  Tips bij het verwerken van siergrind of siersplit

  Controleer je bestelling - ondanks onze hoge kwaliteitseis - bij aflevering op zowel de hoeveelheid, juistheid van het type product en op eventuele schade of breuk. Hiermee voorkomen we samen eventuele teleurstelling tijdens de verwerking. We attenderen je er op om altijd rekening te houden met minimale kleurverschillen die kunnen voorkomen bij grind en split. Er bestaat een kleine kans dat een badge van een type iets lichter of donkerder is dan de sample of showroom presentatie die jij hebt gezien. Omdat grind en split natuurproducten zijn kunnen we dit helaas niet beinvloeden.

  Verwerkingsadvies

  Verwerk eventueel grondwerk en of waterafvoer altijd voorafgaand de verwerking van het kiezelstenen of split. Zet vervolgens de gewenste buitenrand door middel van grindplaten en of plaatjes de maatvoeringen uit van je tuinontwerp. 

  Markeer eventueel de paaltjes tot de hoogte van grindplaten door gebruik van een waterpas. Behoud
  in de regel altijd een minimale aanvangshoogte oftewel splithoogte van 1 à 2 centimeter onder de dorpel.

  Ezelsbruggetjes zijn altijd handig! 

  De berekening voor de totaal uit te graven diepte is de eventuele dikte van de grindplaat + 2,5 centimeter vulling + straat laag van 3 tot 5 centimeter + eventuele funderingslaag.

  Voor een tuinpad of terras voor dagelijks gebruik is een funderingslaag van 15 centimeter meer dan voldoende. Voor een oprit adviseren we een funderingslaag van 25 centimeter. Echter een funderingslaag is niet in iedere situatie benodigd, bepaal echter wel vooraf indien je een funderingslaag wilt aanbrengen voordat je verdere verwerking in gang stelt.

  Voor het bereken van de hoeveelheid grind neem je het aantal vierkante meter oppervlakte en vermenigvuldigd deze met 0,05. De uitkomst hiervan vermenigvuldig je met 1600 en deze uitkomst is het uiteindelijke gewicht oftewel kilogram dat je benodigd hebt.

  Opsluitbanden

  Naast de juiste grindplaat en of ondergrond is de kantopsluiting, oftewel de opsluitbanden, zeker zo belangrijk. Ons advies is om een minimale afmeting van 5x15x100 centimeter toe te passen bij een terras en of tuinpad. Bij een oprit bedraagt deze afmeting 8x20x100 centimeter.

  Plaats de opsluitbanden strak met het gespannen draad en plaats de kantopsluiting altijd 1 centimeter hoger dan het grind en of split.  Hierbij ben je verzekert van een strakke afwerking en heeft het grind tevens geen mogelijkheid om zich te verspreiden tijdens belasting. 

  Grindmat

  Plaats de eventuele grindplaten op de reeds aangebracht straat laag in een halfsteens verband. Eventuele gaten vul je eenvoudig op door middel van een slijper. De grindplaten zijn standaard voorzien van een onderlaag welke voorkomt dat vervelend onkruid of bodembedekkers de mogelijkheid krijgen tot bloei. Breng het grind of split minimaal 2,5 centimeter hoger aan dan de grindplaten zodat deze volledig bedekt zijn. Verspreid het grind eenvoudig door middel van een hark of schop, maar tril dit echter nooit af door middel van een trilmachine. Egaliseer het grind of split wederom na enkele weken nadat het grind geheel is ingezakt in de splitplaten. Heb je last van hardnekkig onkruid, klimop of  overige bodembedekkers breng dan onder de grindplaten ook worteldoek aan en je bent jarenlang voorzien van een minimale onderhoud.

  Het eindresultaat mag er wezen!

  Geniet zowel op het eind, maar zeer zeker ook tussentijds, van het resultaat. Neem op een werkdag een koffiepauze om het verwerkte werk te aanschouwen. Vaak valt je in alle rust eventuele gebreken en of nieuwe verdeling op wat je uiteindelijk veel werk zal schelen. Helaas na de aankoop van producten zien of spreken we de klant niet meer, echter zijn we wel altijd benieuwd naar de tevredenheid van de klant en het uiteindelijke eindresultaat. Schrijf hierdoor bijvoorbeeld een review op Webwinkelkeur omtrent je ervaringen op ieder gebied van de aankoop. We streven immers naar een optimale service en afterservice. Mocht je een review schrijven en ons een afbeelding toesturen van het eindresultaat, dan vergeten wij je in ieder geval niet! Je ontvang van ons 5% korting tegoed te besteden op al onze shops.

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »