Sluiten

Categorieën

Filters
  Rekenhulp ≫

   

  Bekijk hier het soortelijk gewicht/m³ per steensoort.

   

   

   

  Totale oppervlakte: 

  Totaal hoeveelheid in ton:  ton

  Totaal benodigde hoeveelheid: 

  kg

  Woensdag 3 Mei 2023

  Hoe maak je een grindpad in je tuin?

  Een grindpad is een mooie en praktische manier om je tuin te verfraaien. Je kunt er verschillende kanten mee op, afhankelijk van de vorm, de kleur en het formaat van het grind dat je kiest. In deze blog geven we je een stappenplan om zelf een grindpad aan te leggen in je tuin!

  Stap 1: Bepaal de vorm en de afmetingen van je grindpad

  Het eerste wat je moet doen is bepalen waar je je grindpad wilt hebben en hoe groot het moet worden. Je kunt dit doen door met een touw of een tuinslang de contouren van je pad uit te zetten. Houd rekening met de breedte van je pad, die minimaal 80 cm moet zijn om er comfortabel overheen te kunnen lopen. Als je een bochtig pad wilt maken, zorg dan dat de bochten niet te scherp zijn, anders wordt het lastig om het grind gelijkmatig te verdelen.

  Stap 2: Graaf de grond uit en leg een worteldoek

  Als je de vorm en de afmetingen van je pad hebt bepaald, kun je de grond gaan uitgraven. Graaf ongeveer 15 cm diep over de hele lengte en breedte van je pad. Zorg dat de ondergrond zo egaal mogelijk is. Vervolgens leg je een worteldoek over de uitgegraven grond. Dit voorkomt dat er onkruid gaat groeien tussen het grind en dat het grind wegzakt in de grond. Zet het worteldoek vast met grondpennen of stenen.

  Stap 3: Vul de uitgegraven grond met een laag zand

  Nu kun je de uitgegraven grond gaan vullen met een laag zand. Dit zorgt voor een stevige ondergrond voor het grind en voor een goede afwatering. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld bouwzand of brekerzand. Strooi het zand over het worteldoek en verdeel het gelijkmatig met een hark of een schep. Stamp het zand goed aan met een trilplaat of een wals. De laag zand moet ongeveer 10 cm dik zijn.

  Stap 4: Strooi het grind over het zand

  Nu komt het leukste gedeelte: het strooien van het grind over het zand. Je kunt hiervoor allerlei soorten grind of split gebruiken, afhankelijk van je smaak en budget. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Wit Grind, Basalt Split, Icy Blue Grind of Canadian Slate. Je kunt ook verschillende kleuren of formaten combineren voor een speels effect. Bestel het grind online bij Siergrind33.nl en laat het thuisbezorgen in big bags of losgestort. Strooi het grind over het zand en verdeel het gelijkmatig met een hark of een schep. De laag grind moet ongeveer 5 cm dik zijn.

  Stap 5: Geniet van je nieuwe grindpad

  Je grindpad is nu klaar! Je kunt er nu heerlijk overheen lopen en genieten van de uitstraling die het geeft aan je tuin. Om je grindpad mooi te houden, kun je af en toe het grind harken om eventuele kuilen of sporen glad te strijken. Je kunt ook een bladblazer gebruiken om bladeren of ander vuil te verwijderen. Als je wilt voorkomen dat het grind gaat verschuiven of wegrollen, kun je ook kantopsluiting plaatsen langs de randen van je pad. Dit zijn metalen of kunststof strips die je in de grond slaat om het grind op zijn plek te houden.

  Recente artikelen

  Manage cookies