Sluiten

Categorieën

Filters
  Rekenhulp ≫

   

  Bekijk hier het soortelijk gewicht/m³ per steensoort.

   

   

   

  Totale oppervlakte: 

  Totaal hoeveelheid in ton:  ton

  Totaal benodigde hoeveelheid: 

  kg

  Woensdag 17 Mei 2023

  Hoe kies je de juiste kiezelstenen voor je tuin?

  Kiezelstenen, je ziet ze overal. Deze ondergrond wordt vaak gekozen in ons land en dat heeft goede redenen. Het geeft je tuin een fraaie uitstraling, is een goedkope oplossing en is daarnaast ook nog eens onderhoudsarm en duurzaam. Er zijn verschillende soorten, maten en kleuren waar je uit kunt kiezen voor in de tuin. Maar welke kiezelstenen passen het beste in jouw tuin? In deze blog geven we je graag een aantal tips om de beste keuze te maken!

  Laten we beginnen bij het begin: Wat zijn kiezelstenen?

  Kiezelstenen zijn kleine stukjes steen die of machinaal of door watererosie hun vorm krijgen. De steentjes die machinaal worden afgebroken in kleine stukken en die hierdoor een ruwere gebroken vorm hebben zijn de split steentjes. De steentjes met een egale en ronde vorm die wordt gecreëerd door watererosie zijn de grind steentjes. Voor een natuurlijke uitstraling kies je voor grind, voor een stoere, moderne look kies je voor split.

  Waar ga jij kiezelstenen leggen?

  Weet jij al waar je de kiezelstenen voor gaat gebruiken? Wil je het grind of split gebruiken als bodembedekker voor in de tuin, voor op de oprit of ga jij een grindpad maken? Afhankelijk van waar je de kiezelstenen voor gaat gebruiken, moet je letten op bepaalde dingen. Hieronder een lijst:

  Drukvastheid: Zijn de kiezelstenen bestand tegen druk van zware voertuigen? Dit is voornamelijk belangrijk als je de kiezelstenen op de oprit wilt gaan plaatsen.

  Slijtvastheid: Hoe lang behouden de kiezelstenen hun standaard kleur en vorm?

  Loopcomfort: Hoe prettig is het om te lopen op de kiezelstenen? Zijn de kiezelstenen niet te hoekig en ruw voor een grindpad?

  Waterdoorlatendheid: Hoe goed laten de kiezelstenen het regenwater door naar de ondergrond? Zorg er ook voor dat de densiteit niet te hoog is.

  Wanneer je kiezelstenen zoekt voor een oprit of een parkeerplaats, is split vaak de beste keuze. Split heeft een hogere drukvastheid en slijtvastheid dan grind. Grind wordt vaker gebruikt als decoratieve steentjes voor in de voor- of achtertuin. Grind heeft vaak een hoger loopcomfort en waterdoorlatendheid. Dit geldt voor het algemeen, uiteraard zijn er uitzonderingen zoals flat pebbles, die zowel als grind als split gebruikt kunnen worden.

  Welke stijl wil je creëren en welke kleur ga jij kiezen?

  Welke stijl wil jij creëren met het toepassen van de kiezelstenen? Kiezelstenen zijn er in allerlei stijlen en kleuren. Van wit tot zwart en van moderne kiezelstenen tot landelijke kiezelstenen. De kleur en stijl van de kiezelstenen moeten passen bij de rest van de omgeving en uiteraard jouw smaak. We geven je een paar tips om de juiste kleur en stijl te vinden:

  • Kies voor een contrasterende kleur wanneer je wilt dat de kiezelstenen opvallen in de tuin. Wanneer je een donkere omgeving hebt, kun je het best kiezen voor wit grind. En vice versa: wanneer je een lichtere omgeving hebt, kies voor zwart grind.
  • Wil je harmonie creëren in de tuin? Kies dan voor stenen die passen bij de rest van de omgeving. Heb je bijvoorbeeld een landelijke tuin? Kies voor Yellow Sun split of een andere mediterrane steensoort.
  • Een drukke uitstraling creëren met de steentjes doe je door een mix grind soort te kiezen. De Limburgse wit grind bijvoorbeeld heeft een mix van kleuren en is ideaal voor een drukke look.
  • Voor een moderne, exclusieve stijl kies je voor de antraciet/zwarte grind soorten. Kies voor de Ardenner grijs split of de ice blue split voor een moderne uitstraling.

  Hoeveel kiezelstenen heb ik nodig?

  Dat is een vraag die we vaak te horen krijgen en als vuistregel kun je aanhouden dat je ca. 75 kilogram per vierkante meter nodig hebt voor een laagdikte van 5 centimeter. Voor een exacte berekening, gebruik je de volgende formule: Lengte oppervlakte (in meters) x breedte oppervlakte (in meters) x gewenste laagdikte (in meters) x aantal kilogram 1 m³ = aantal kilogram stenen. Voorbeeld: 6 x 4 x 0,10 x 1500 = 3600 kg. Om te zien hoeveel kilogram er in 1 m³ van jouw gewenste grind zit, kun je terecht in het product.

  Kiezelstenen bestellen bij Siergrind33.nl

  Kiezelstenen van de beste kwaliteit en tegen de scherpste prijs bestel je bij ons. Wij hebben een uitgebreid assortiment van grind en split in diverse soorten, maten en kleuren. Wij leveren onze producten in heel Nederland, in verschillende verpakkingen of losgestort. Je bestelt eenvoudig en snel online. Wij bezorgen meestal binnen ca. 3 werkdagen (zie actuele levertijden in de producten).

  Recente artikelen

  Manage cookies