Sluiten

Categorieën

Filters
  Rekenhulp ≫

   

  Bekijk hier het soortelijk gewicht/m³ per steensoort.

   

   

   

  Totale oppervlakte: 

  Totaal hoeveelheid in ton:  ton

  Totaal benodigde hoeveelheid: 

  kg

  Dinsdag 11 April 2023

  Combineer grind of split met planten in de tuin

  Grind of split wordt vaak gebruikt om de tuin te decoreren. De steentjes geven je tuin een natuurlijke en moderne uitstraling en hebben weinig tot geen onderhoud nodig. Daarnaast zijn ze ook bestand tegen vorst en zijn ze waterdoorlatend. Combineer grind of split ideaal met de planten in de tuin. Op die manier creëer je nog meer sfeer en kleuren in de tuin. In deze blog geven we je graag een aantal ideeën om grind en split te gaan combineren met de planten in je tuin!

  Laten we beginnen met het verschil tussen grind en split

  Grind en split zijn allebei steentjes die worden gebruikt als bodembedekkers in de tuin. Het verschil zit voornamelijk in de vorm van de steentjes. Grind is meestal egaal en rond, terwijl split vaak hoekig en ruw is. De vorm van grind wordt door watererosie gecreëerd, terwijl split ontstaat door het breken van stenen in een steengroeve. Beide zijn natuurproducten en kunnen qua kleur per badge afwijken. De steentjes zijn leverbaar in verschillende maten, vormen en kleuren, dus er is altijd wel een steensoort die past bij jouw tuin.

  Onze steentjes combineren met planten in de tuin

  Er zijn verschillende manieren om grind en split te combineren met de planten in de tuin. Als eerst is het een idee om grind of split te gebruiken in je borders of plantenbakken. Dit is een ideale manier om ervoor te zorgen dat de grond minder snel uitdroogt en onkruid minder kans krijgt om te groeien. Daarnaast is het contrast die de steentjes creëren met groene of bloeiende planten prachtig. Je kunt kiezen voor een neutrale kleur voor grind of split zoals grijs of wit, maar ook kun je kiezen voor een opvallende kleur zoals geel of rood. Een andere combinatie is om grind of split als achtergrond te gebruiken voor de planten in de tuin. Het verschil in textuur en kleur zorgt ervoor dat de planten extra opvallen. Een manier om dit effect te creëren is om de steentjes aan de rand van je tuin of langs een muur of schutting te plaatsen, en daar planten voor te zetten. Om meer diepte te creëren in de tuin kun je grind of split achter bomen of hagen plaatsen. Prachtig eindresultaat en je tuin ziet er meteen groter uit.

  Advies op maat

  Wil jij advies op maat omtrent hoe je het beste grind kunt combineren met een groene tuin? Twijfel dan niet om onze klantenservice te contacteren. Wij adviseren je graag op maat en geven je meer inzicht. Wanneer je afbeeldingen hebt van de tuin, hebben we een betere beeldvorming en kunnen we je nog beter helpen. De klantenservice is 6 dagen in de week te bereiken. Direct contact opnemen doe je door te bellen. Ook kun je ons een mailtje sturen of je kunt langskomen in de showroom. Let wel op, in onze showroom in Venlo hebben we geen grind of split staan. Naast kiezelstenen, bieden we ook rolluiken, overkappingen, sanitair, tegels en nog veel meer aan huis- en tuinproducten aan. Een deel van ons aanbod hebben we in de showroom staan, maar helaas niet grind of split. Je kunt wel altijd een gratis sample aanvragen.

  Recente artikelen

  Manage cookies